måndag 22 februari 2010

kolasnittar

jag kan inte låta bli kakburken, det är omöjligt. testa kolasnittarna vi gjorde igår!

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

sätt ugnen på 175 grader.vispa smör, strösocker och sirap krämigt. blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. dela degen och rulla ut till två längder. lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite, räffla även lite med en gaffel. grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden, sen- njut!

söndag 21 februari 2010

innedag

vilket skitväder! jag är trött i huvudet, har ont i munnen och är lite rastlös, men samtidigt tror jag inte att jag vill göra något speciellt heller. skulle nog må bättre av lite friskluft, men det känns inte så lockande. får väl ställa mej på balkongen och andas lite.

nu kom vi på att vi ska baka kardemummabullar & kolasnittar, det är en underhållande aktivitet på lagom nivå. sen blir man glad av kakor.

lördag 13 februari 2010

ett litet hjärta

jag lägger ut ett eget alla hjärtansdag kort såhär dagen innan- på det allra, allra minsta hjärtat.

söndag 7 februari 2010

what a day, what a day

så här ska det se ut! solen som lyser upp dagen och som till och med värmer lite i ansiktet. skönaste promenaden på länge fick dagen att börja, sen har vi städat och tvättat järnet och även bakat bröd. vilken söndag- energin som varit försvunnen under allt för lång tid är tillbaka, underbart. igår fixade vi två viktiga saker, en ny lampa på toaletten (efter några månaders tid) så att man slipper chansa varje gång man är där och jag hängde upp fågellampan i taket i sovrummet. och det tog väl si sådär ett år. hur kommer det sej? och en trevlig drinkafton hos frida avslutade lördagen. en king helg, verkligen!

tisdag 2 februari 2010

nytt häng

isaac har fått ett fint ryck att måla en massor på skolan, två tavlor har han kommit hem med den senaste veckan. skitfina! jag älskar dom, jag älskar honom och jag lägger upp en bild på den första.