tisdag 31 mars 2009

förra veckans syjunta

just ja! vi hade syjunta här om kvällen. jag sydde mina allra första kuddfodral och jag var mäkta stolt när det var klart. jag som aldrig tyckt om syslöjd, minns inte hur man gör när man ska ladda maskinen med tråd. som tur var hade jag två proffs till sömmerskor vid min sida.

hur svårt kan det va?

ja, hur svårt kan det vara att fixa småsaker som t:ex att hänga upp en spegel på väggen som jag fick i julklapp? fästa antennkabeln efter väggen istället för att den ska ligga mitt över golvet i vardagsrummet som den gjort sedan i november? skruva upp en gardinstång? måla klart i lillrummet, vi har målat allt och det saknas typ ett till lager på vissa små ställen. med mera. sånt jox har vi gott om hos oss och hur lång tid tar det, max en timme av ens liv.

tisdag 24 mars 2009

afton

här sitter jag och pluggar, matspjälkningen är dagens rubrik. men gud vad jag längtar tills detta är över, det är dock en intressant kurs, men jag har lite dålig självdiciplin så det känns trögt inför varje läxa. men min goda vän lisa är råbra på att plugga och hjälper mej när jag strandat.

har jobbat på en ny förskola både igår och idag, det var kul och det finns inget bättre jobb dom här dagarna då det är så fint väder! jag skulle vilja vara förskollärare endast vårtid.

våren till ära köpte jag en fin vårjacka, förlåt att jag tjatar så mycket om våren men jag tror jag älskar den. vår vår vår.. vår

söndag 22 mars 2009

master

sänglampor var ett mission på ikea, hittade dom här för 99:- styck och det kändes som bra. bestämde mej dock för dom kromade men självklart fanns dom inte inne, så jag tog dom svarta och såhär blev det. men eftersom jag hade bestämt mej för dom andra så är jag inte hundra, men tills vidare får det absolut duga, så pjåkigt är det inte.

god helg

att man glömmer från år till år hur fantastiskt det är när solen börjar värma och när snön börjar smälta bort och asfalten kommer fram, den känslan är nästintill oslagbar.

vi har haft en skitbra helg, fredagen spenderade jag med brudarna på ikea och det kan såklart inte bli annat än bra. listan var hyfsat lång och kvittot blev ännu längre, på vägen hem slog ikea-ångesten till (hur kunde det bli så mycket? det kostade ju bara 79:- och bara 39:- och bara 99:-..) men man vet att den går över när man närmar sej ö-vik. igår firade vi vår vän ida som fyllt tjugotre år, hipp hurra vilken trevlig fest! gott fika, gott sällskap framför allt och ett gott slut på rex.

kollade på reprisen av robinson imorse, det verkar råspännande! vi önskade för en sekund att det var spöregn och 20 avsnitt i repris, men i verkligheten tog vi en promenad på älven och åt en liten lunch på stan.
nu är det bara en liten fläck snö kvar på balkongen- och hjälp vad förvånad jag blev när jag kikade ut och såg att snön var alldeles gul! eftersom vi flyttade in när det var snö så tänkte jag att det måste varit förra hyresgästen som kanske inte ides eller, ja..
men jag spraymålade faktiskt sängbordet där ute en dag i vintras kom jag på sen.

lördag 21 mars 2009

min vän, johnny

jag har länge funderat på vem i hela fridan hon är så hiskeligt lik, min vän frida. och igår slant det bara ur mej! en solklar johnny depp! inte så illa, va? det måste vara mittbenen och glasögonen

onsdag 18 mars 2009

i to the kea

årets ikearesa blir av på fredag! jag är sådär übertaggad till tusen och har gjort en ny att- köpa -lista ungifär 7 gånger per dag i 7 månaders tid. jag håller stenhårt fast vid den görna hampenmattan, en rullgardin, metervaror och massor av gött pynt! påslakan är även en favorit.

idag har det varit ännu en faaantastisk dag! spenderade förmiddagen på strandpromenaden med frida och sen tog jag mig upp på Haga, plockade upp anet och gästade dalstigen där vi bjöds på gofika. dagen till ära har jag fått några fräknar!

tisdag 17 mars 2009

idag är det vår i stan

kolla in världens sötaste sneakers! isaacs gammla nikes från 80'talet, vi har tvättat och snört om dom. dom ska våra ungar få glida runt med, så himla grymt.

köpte en bit tyg idag, det var så gulligt och kostade bra. ett vykort med ett par jätteglada pensionärer köpte jag också! visst blir man sådär glad av det? det ska jag rama in.


dagen i bilder



måndag 16 mars 2009

hjort är hjort

ett fint loppisfynd, fyra glasunderlägg för en fin slant (nu råkade jag visst fota den enda som var trasig)

onsdag 11 mars 2009

puss

idag vänner- idag har vi kilat i 6 år! värt att fira!

tisdag 10 mars 2009

köpes

vi skulle gärna vilja köpa en sånhär fin golf, den behöver inte vara röd- men gärna lika blank, helst nybesiktad och inte ha det minsta fel! tip top och hela köret och den ska visst kosta under 10 tusenlappar. så sitter du och trycker på just den bilen, tveka inte, hör av dej till oss!

söndag 8 mars 2009

nyvärvad

nu har jag peppat min kusin att skaffa blogg och det gav resultat! jag hoppas på att hon lägger upp bilder på sitt hem, det är hemskt fint! så, in och hälsa på hos familjen pihl

back in the days!

och som vi hade peppat! i fredags drog vi på TC där den efterlängtade 90' talskvällen höll till. vi var först på plats och först på dansgolvet, det gick som inte att stå still riktigt. det var kung! och det känns i kroppen, är helt sjukt stel i nacken. bjuder på en video där anna visar lite skills till en fräsig backstreet boys låt som uppvärmning.


torsdag 5 mars 2009

amazing

awesome! dom här tänker jag glida runt i till våren- lätt!

hur lyckas vi?

bild nummer ett ska föreställa okridéer, bild nummer två ska föreställa sånna här fina blommande anthurium som tydligen ska vara o t r o l i g t lättskötta, och bild nummer tre, den prasslande brun/gröna växten- en fikus. nå, hur lyckas vi få alla att se ut som crap?

måndag 2 mars 2009

idag vill jag arbeta

det här är det värsta när man inte är fast anställd, det finns lågperioder då det finns så lite jobb så man blir arbetslös vissa dagar och jag får sån ångest! särskillt i början av månaden, då känns det som man måste ta på sej 200 % återstående veckor. men då får man ta tag i saker att göra, det finns alltid! t.ex ska jag göra en tylllampa, fick ett jättefint tips av maria som jag ska försöka mej på, spännande. på återseende!

söndag 1 mars 2009